Home Werkwijze

Werkwijze

De kracht van VIC is: Bedenken, ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Van kop tot staart. VIC kan en doet dat allemaal.

Geïntegreerd groenconcept

VIC werkt samen met vormgevers, architecten en uitvoerende partijen om van een plek een geïntegreerd buitenconcept te maken. Juist doordat VIC de taal van zowel de architect, hovenier als opdrachtgever spreekt, kan VIC praktisch meedenken in creatieve oplossingen.

1: Bedenken

Het begint met de behoefte of de vraag van een opdrachtgever naar slimme, efficiƫnte buitenruimtes waarbij niet alleen schoonheid, maar ook gebruikswaarde belangrijk is. VIC helpt de vraag te definiƫren en bedenkt vanuit deze behoefte een concept.

2: Ontwerpen

Door samen te werken met partners zoals (landschaps)architecten, vormgevers en visualisators, zorgt VIC voor een concept waarin interactie ontstaat tussen groen, gebruikers, producten, gebouwen en omgeving.

3: Realiseren

Het ontwerp wordt vervolgens door VIC gerealiseerd. Door de combinatie van eigen personeel en een sterk netwerk worden de juiste partijen en producten bij elkaar gebracht voor het realiseren van de optimale buitenruimte. Door de projectmanagers van VIC wordt het werk strak gepland en georganiseerd, waardoor de behoefte gegarandeerd wordt ingevuld en het concept naar alle verwachting wordt gerealiseerd.

4: Onderhouden

Na de realisatie zorgt VIC voor het volledige beheer van de buitenruimte, waarbij het belangrijk is dat deze blijft functioneren en ontwikkelen. Om de buitenruimte optimaal te beleven ontvangt de opdrachtgever proactief informatie over kwaliteit en benutbaarheid, bijvoorbeeld door aan te geven welke bloemen er op welk moment in bloei staan en wanneer er geoogst kan worden.
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel +31 33 203 7004 of mail: secretariaat@viclandscapes.nl