Home Projecten Kloostertuin, Heerlen

Kloostertuin, Heerlen

Trekpleister voor horeca en historie
Functie
Kloostertuin

Realisatie
2018

Partners

- Woningstichting Weller (client)
- De TWEE gezusters (restaurateur)

Locatie
Putgraaf 3, Heerlen

De Heerlense kloosters Luciushof en Savelbergklooster zijn al lang buren en nauw met elkaar verbonden. Na een grondige renovatie doen deze twee kloosters nu gezamenlijk als ‘De TWEE Gezusters’ dienst als werkplek, woonruimte, ontmoetingsruimte, concertpodium, museum en restaurant.

De tuin rondom de kloosters had vroeger een belangrijke productiefunctie maar is in de loop der jaren verloren gegaan. VIC kreeg de opdracht om een buitenruimte te creëren die als trekpleister moest fungeren voor de aanwezige horeca en werkplekken. Daarbij moest de rijke historie ook weer zichtbaar worden.

Toegevoegde waarde
VIC heeft de kloostertuin nieuw leven gegeven door een terras voor de horeca aan te leggen, de kruidentuin van broeder Aloysius weer terug te brengen en de binnentuin te verbinden met de Vijf Pleintjes. De buitenruimte is niet alleen een 'plein' voor rust en bezinning, maar ook een ontmoetingsplaats voor mens (o.a. jeu-de-boulesbaan) en dier (o.a. bijen- en insectenhotel). De tuin blijkt daadwerkelijk dé trekpleister te zijn: de omzet van het restaurant is enorm gestegen.

Lees meer
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel +31 33 203 7004 of mail: secretariaat@viclandscapes.nl