Home Projecten Crescent Park, Harderwijk

Crescent Park, Harderwijk

Spannend speel- en doepark in hartje Harderweide
Functie
Waterbergingsgebied en park

Realisatie
2019

Partners

- Aannemer Hoornstra-Ophof
- Gemeente Harderwijk
- Waterschap Vallei en Veluwe

Locatie
Harderweide, Harderwijk

In het hart van nieuwbouwwijk Harderweide, in de bocht van de A28, bevindt zich Crescent Park. Met een wandelroute van bijna vier kilometer, mudrunobstakels, een gestrand piratenschip en een eigen ‘regenvariant’ van eb en vloed heeft Harderwijk een heel bijzonder speel- en doepark. Het is ook nog eens duurzaam aangelegd, met elektrische graafmachines.

Genot voor de zintuigen
Het Crescent Park kent een grote variatie aan beplantingen. VIC heeft vruchtbomen in het gebied, eiken, dennen en berken geplant, maar ook moerascipressen, elzen en wilgen, bomen die natte voeten niet erg vinden. Het struweel dat is aangelegd langs de snelweg heeft naast de ecologische en esthetische waardes ook een natuurlijk filter dat bijdraagt aan de binding van fijnstof en CO2.

De entree van het park aan de zuidzijde hebben een Veluws karakter met heide en pijpenstrootje met vliegdennen. De waterkanten hebben grotendeels een natuurlijk karakter. Naast de verscheidenheid aan bepantingstypes helpen we de fauna ook een handje, door o.a. een oeverzwaluwwand, een ijsvogel broedwandje en een insectenhotel.

Spannende speel- en doewereld
Voor kinderen is er een speelroute met onder andere een gestrand piratenschip, kabelbaan en een unieke speeltoren met windmolen en glijbaan. Naast spelen is het eiland ook een vertrekpunt voor een wandeling door het hele park (4 km) of een klein ommetje. Voor de actieve buitensporter is een uitdagend obstakel parcours aangelegd, over de zuidflank van de geluidswal, door en over het water en het elzenbroekbos.

Ga naar projectwebsite

Voor ons is openbaar groen vaak het laatste stuk van het woonrijp maken. We gooien er een laag zwarte aarde neer. Nu zijn we samen bezig met de invulling van het park. Dat is ook voor ons de kers op de taart.’

Marc Winkel - Aannemer Hoornstra-Ophof

 

Lees meer
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel +31 33 203 7004 of mail: secretariaat@viclandscapes.nl