Home Projecten Landgoed Klingelbeek, Arnhem

Landgoed Klingelbeek, Arnhem

Uniek landschap aan de Rijn
Functie
Landgoed

Realisatie
2020 / 2021

Partners

- Schipper Bosch
- Buro Harro
- Frank Heijligers

Locatie
Arnhem

Na jaren van leegstand is het Arnhemse Landgoed Klingelbeek een nieuw leven ingeblazen met de ontwikkeling van gebouwen die zich voegen in het landschap. De nieuwe gebouwen hebben een relatie met het landschap, verdwijnen soms in het reliëf, soms tussen de bomen. De blikvanger blijft de Rijn. Het terrein is een verlenging van de Veluwse stuwwal en het reliëf is hierop afgestemd, waardoor een natuurlijk en aantrekkelijke buitenruimte gecreëerd wordt door moderne architectuur. 

Opeenvolging van ervaringen

In de loop der eeuwen is Landgoed Klingelbeek telkens veranderd. Sommige bomen daarentegen staan er al eeuwen. De vijver is nog steeds aanwezig en ook de moestuin heeft nog altijd dezelfde historische plek.

De bossige structuur aan de westzijde van het landgoed is doorgetrokken naar het terrein, om zo een natuurlijke dimensie toe te voegen aan een nieuw gecultiveerd landschap. Dit vormt een sterk contrast met het aangeplante tapijt van bloemrijke beplanting. Bijzondere bomen en struiken zijn het pronkstuk van het landschap geworden.

Door middel van een wandelpad dat door het landschap slingert, wordt er een unieke verbinding gemaakt met de Rijn. In contrast met de natuurlijke vorm van de Rijn, is er een strakke zwemvijver met zuiverende planten gerealiseerd, die uitzicht biedt over de Meinerswijk. Het landschap is om te gebruiken. Om in te spelen, doorheen te lopen, in te zwemmen of in te zitten. Het is de achter en voortuin van de nieuwe bewoners.

Lees meer
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel +31 33 203 7004 of mail: secretariaat@viclandscapes.nl