Home Projecten Daktuin Ebben Inspyrium, Cuijk

Daktuin Ebben Inspyrium, Cuijk

Multifunctionele duurzame tuin op hoogte
Functie
Daktuin

Realisatie
2021

Partners

Inspyrium
Ebben Trees

 

Locatie
Cuijk

Voor het Inspyrium in Cuijk heeft VIC in samenwerking met het Inspyrium een daktuin ontworpen die multifunctioneel inzetbaar is. Op het dak zijn diverse plekken gecreëerd waar overlegd, gewerkt of gepresenteerd kan worden. Door de variatie in plekken kan er overal een andere workshop gegeven worden zonder dat de deelnemers last hebben van de andere deelnemers.

Verspreid over de ruimte worden diverse objecten ingepast die de kracht van groen weergeven. Denk hierbij aan bijenkasten die door de beplanting op het dak in een geweldige leefomgeving terechtkomen. Verder wordt de kracht van de wind en de zon gewonnen voor het opladen van telefoons en computers. Bezoekers kunnen zelf door te trappen op een fiets ervaren hoeveel kracht een boom moet leveren om het water helemaal tot in zijn bladeren te transporteren. Met dit opgepompte water kan daarna de beplanting op het dak van water worden voorzien.

Op de daktuin is ook een boomhut gebouwd waar presentaties gegeven kunnen worden. Vanuit naastliggend uitkijkpunt in de vorm van een vogelnest is de hele kwekerij te zien.

 

Lees meer
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel +31 33 203 7004 of mail: secretariaat@viclandscapes.nl