Home Projecten Stationspark, Harderwijk

Stationspark, Harderwijk

Activatie stationsgebied door natuurspeelplaats
Functie
Natuurspeelplaats

Realisatie
2017

Partners
Locatie
Stationsplein, Harderwijk

De behoefte van de gemeente Harderwijk was om het stationsgebied te transformeren naar een plek voor functionele routes, groen en fantasie. Een natuurspeelplaats als groene uitloper van het station. In samenwerking met de gemeente Harderwijk is VIC gekomen tot een concept om mensen te verleiden gebruik te maken van de buinteruimte door gebruik van groen en speeltoestellen. Circulariteit stond centraal: o.a. eiken die elders in de gemeente gekapt moesten worden zijn gebruikt als spelaanleiding. 

VIC heeft in het voorjaar van 2017 dit park gerealiseerd, samen met de opdrachtgever heeft VIC de ruimte genomen dit project tijdens de realisatie in situ te ontwerpen. Dit heeft er toe geleid dat we een meer optimaal product hebben neergelegd door voortschrijdend inzicht tijdens de realisatie.

VIC zal het eerste jaar het beheer verzorgen om het park zo volwaardig mogelijk en vitaal over te dragen aan de beheerders van de gemeente Harderwijk.

Lees meer
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel 033 203 70 04 of mail: info@viclandscapes.nl