Home Projecten Gemeentehuis, Harderwijk

Gemeentehuis, Harderwijk

Groene ontvangst voor de inwoners van Harderwijk
Functie
Openbare ruimte

Realisatie
2018

Partners
Locatie
Havendam 56, Harderwijk

Het gemeentehuis van Harderwijk was vroeger weinig uitnodigend door de verharding in een gesloten omgeving. VIC heeft de entree getransformeerd naar een open en transparante omgeving om participatie en samenwerking te stimuleren. 

De nieuwe buitenruimte fungeert niet alleen als entree voor het gemeentehuis en de bibliotheek, het biedt ook een ontmoetingsplek voor zowel medewerkers als burgers die op een fijne manier samenkomen. Bij de inrichting heeft VIC bewust gekozen voor rijke beplanting om het urban heat island effect tegen te gaan en de biodiversiteit te stimuleren.

VIC heeft het eerste jaar het beheer verzorgt om het park zo volwaardig mogelijk en vitaal over te dragen aan de beheerders van de gemeente Harderwijk.

Het is een wereld van verschil: nu komt elke bezoeker met een positief gevoel binnen. 

Baliemedewerker gemeente Harderwijk

Lees meer
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel 033 203 70 04 of mail: info@viclandscapes.nl