Home Projecten De Kleine Campus, Arnhem

De Kleine Campus, Arnhem

Van gymnasium naar dynamische woon- en werkplek
Functie
Multifunctionele buitenruimte

Realisatie
2016

Partners
Locatie
Statenlaan 8, Arnhem

De Kleine Campus is een eigentijdse werkcommunity in het voormalige gymnasium van Arnhem – een monumentaal pand vlakbij de dynamiek van het Spijkerkwartier en stadscentrum. De wens was om de buitenruimte een verlengstuk van de binnenruimte maken: een plek die volop ruimte biedt om te werken, ontmoeten, spelen en ontspannen.

Neem je zwembroek mee
De buitenruimte is ingedeeld met 'functioneel groen': de bomen rond het gebouw zijn niet alleen mooi, maar leveren ook appels, peren en noten voor het Kleine Campus Café. De waterplanten rond de vijver aan de voorzijde zuiveren het water - je kunt er met mooi weer zelfs een duik in nemen! Het bos aan de buitenste randen van het terrein zorgt voor een natuurlijke buffer voor het stadslawaai en biedt frisse lucht en schaduw. Het grasveld in de kantoortuin wordt gebruikt voor buitenyoga, onder de Magnolia's kun je werken of lunchen.

Naast de aanleg is VIC verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het buitenterrein van De Kleine Campus.

Lees meer
Vragen? Of heeft u plannen die u met ons wilt bespreken?
Neem gerust contact op. Bel 033 203 70 04 of mail: info@viclandscapes.nl